Πως να επιλέξω σωστά το κατάλληλο βεντιλατέρ;

Όπως πιθανόν θα έχετε διαπιστώσει, από την κατηγορία «Προϊόντα», θα πρέπει πρώτα να επιλεγεί το κατάλληλο σημείο τοποθέτησής του στην ζητούμενη εφαρμογή.
Οι συνθήκες λειτουργίας ενός βεντιλατέρ (θερμοκρασία, σκόνη/ρύποι, υγρασία περιβάλλοντος) όπως και το ρεύμα τροφοδοσίας είναι απαραίτητα στοιχεία για την επιλογή του, ωστόσο τα πλέον χαρακτηριστικά στοιχεία των βεντιλατέρ είναι:

·         η παροχή (κυβικά / ώρα)
·         και η πίεση του αέρα (mmH2O).

Αυτά είναι και τα κυριότερα χαρακτηριστικά που θα καθορίσουν κατά πόσο θα ικανοποιήσετε τον αρχικό σας σκοπό.
Ωστόσο δεν θα πρέπει να ξεχάσετε και ένα άλλο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό που είναι η χαμηλότερη στάθμη θορύβου!!! κατά την λειτουργία των βεντιλατέρ. Πολύ περισσότερο όταν το ζητούμενο βεντιλατέρ προορίζεται για κάποια εφαρμογή στον εσωτερικό χώρο σπιτιού, γραφείου κλπ.
Άρα η επιλογή ενός βεντιλατέρ δεν γίνεται με μοναδικό κριτήριο την παροχή αέρα (κυβικά / ώρα) αλλά και το πόσο αθόρυβη θα είναι η λειτουργία του. Σ’ αυτό όμως συντελούν εκτός από την σωστή επιλογή του βεντιλατέρ και τα χαρακτηριστικά των υπόλοιπων στοιχείων από όπου πρόκειται να περάσει ο αέρας π.χ. αεραγωγοί, γωνίες – διακλαδώσεις αεραγωγών, θερμοθάλαμοι τζακιών, εναλλάκτες αέρος, περσίδες, καμινάδες, φίλτρα κλπ. Ανάλογα με την «αντίσταση» που θα προβάλουν αυτά τα στοιχεία στην ροή του αέρα, θα διαμορφωθεί και το τελικό αποτέλεσμα της παροχής αέρα αλλά και του θορύβου.[επιστροφή]

Λύσεις για το σπίτι

Λύσεις για το σπίτι [περισσότερα]

Επικοινωνία-Χάρτης

Επικοινωνία-Χάρτης